Voormalig student Sam Oomen schittert in de Vuelta

Sam Oomen heeft een guitig kopje, studeerde Psychologie aan de Tilburg University en reed de voorbije jaren voor het opleidingsteam van Rabobank. Bijna niemand heeft het in de gaten, maar langzamerhand groeit Sam uit van talent naar wielerhotshot. Zijn studie heeft hij voor het wielrennen moeten stoppen. Maar niet voor niets, hij doet het echt geweldig in de Spaanse wielerronde Vuelta. Zijn sterke klimmersbenen spreken voor zich, terwijl hij bescheiden rijdt als knecht voor Kelderman.

Oomen rijdt nu voor Sunweb, de ploeg van Dumoulin. Voor deze ploeg fietst hij dus ook in zijn eerste grote profronde. Na zes etappes staat hij veertiende. “Vóór Kruijswijk, vóór Contador en vóór nog een pelotonnetje ­andere vedetten”, zoals wieljournalist Thijs Zonneveld beschrijft in zijn column. Zonneveld tipt hem als het belangrijkste Nederlandse wielertalent, maar vraagt of we het stil willen houden. 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.