Aangehouden terreurdreiger Rotterdam niet welkom op Avans

Aangehouden terreurdreiger Rotterdam niet welkom op Avans

De 22-jarige Jimmy F.  die is aangehouden in verband met de terreurdreiging woensdagavond in Rotterdam, is een Avansstudent. De student Integrale Veiligheid werd  door een arrestatieteam van zijn bed gelicht. De student verstuurde zelf een afgeschermde chatapp met Telegram. Deze werd opgepikt door de Spaanse politie.

Geen Stijl beweert dat de jongen wilde infiltreren in IS en dat het al met al een groot misverstand is. In een anonieme brief aan Geen Stijl staat dat Jimmy F. een aanslag wilde voorkomen. Volgens de schrijver van de brief zou de student meerdere keren contact hebben gehad met de politie en af en toe informatie doorgeven.

Vooralsnog is Jimmy F. niet welkom op school. Met het oog op de veiligheidsgevoelens van studenten en medewerkers vindt Avans het niet verantwoord om deze student, nadat hij in vrijheid is gesteld, zonder meer toe te laten tot de Avans-gebouwen en het onderwijs. Hem wordt dan ook tijdelijk de toegang ontzegd tot zowel gebouwen als netwerken, meldt de hogeschool vandaag. Meer over de zaak is te lezen bij Punt, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Avans. Zij volgen deze zaak. 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.