Geen lange wachtrijen meer bij Eftelingattractie de Python?

Geen lange wachtrijen meer bij Eftelingattractie de Python?

Lange wachtrijen bij Eftelingattractie de Python zijn per 15 september waarschijnlijk verleden tijd. Het attractiepark komt met een systeem om wachttijden te beperken. De werking van het systeem wordt gedurende twee maanden getest bij achtbaan de Python.

Bezoekers die een ritje willen maken in de achtbaan moeten van tevoren een tijdvak reserveren, legt een woordvoerster van het pretpark uit. Dit kan via de Efteling-app of bij een van de automaten in het park. De bezoeker krijgt vervolgens een ‘Efteling Boarding Pass’ die wordt gescand bij de ingang van de attractie, schrijft Looopings.

De Efteling verwacht dat hiermee de wachttijden beperkt kunnen worden tot maximaal een kwartier, schrijft de NOS. “We weten dat wachten het minst favoriete onderdeel van een dagje uit is”, aldus de woordvoerster. “In de testfase gaan we de reacties van onze gasten goed in de gaten houden. Daarna besluiten we of we ermee doorgaan.”

De Boarding Pass-rij moet de reguliere rij vervangen. Op rustige dagen, wanneer de wachttijd minder dan een kwartier is, zal er geen gebruik gemaakt worden van het systeem. De bezoekers sluiten dan gewoon aan in de reguliere rij.

De Efteling benadrukt dat het gaat om een gratis systeem en dus niet om een voorrangssysteem waarbij mensen die meer betalen voorrang krijgen bij attracties, schrijft de NOS.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.