NS verwacht recorddrukte in september

De Nederlandse Spoorwegen verwacht een recorddrukte in de treinen na de zomervakantie. Het bedrijf voorspelt ruim 35 miljoen reizigers te vervoeren in september. Dat is 1,7 miljoen meer dan in september vorig jaar. Oorzaak is de groeiende economie en dalende werkloosheid, meldt NS op hun website.

De NS neemt maatregelen om het aantal reizigers in de ‘hyperspits’ (tussen 7:30 en 8:30) te verminderen. Zo zijn er 200 extra rijtuigen op het spoor en krijgt een aantal abonnementhouders die buiten de hyperspits reist 40% korting. De NS wil op die manier testen of het verruimen van korting het aantrekkelijker maakt om een trein eerder of later te nemen.

Maar de maatregelen die de NS treft, zorgen niet dat de drukte in treinen verdwijnt. NS-topman Roger van Boxtel zegt dat de drukte in september onoverkoombaar is. “Net zoals het erbij hoort dat we op de weg in de file staan.” Het wordt dus afzien voor treinreizigers komende maand, maar niet getreurd: in oktober daalt het aantal reizigers weer. 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.