Monique van Dijk benoemd tot hoogleraar Religieuze Educatie

Monique van Dijk benoemd tot hoogleraar Religieuze Educatie

Monique van Dijk is benoemd tot hoogleraar Religieuze Educatie aan de Universiteit van Tilburg. Ze gaat onderzoek doen naar de religie van jongeren, manieren waarop religieus onderwijs plaats kan vinden en hoe een goede narratieve dialoog op scholen te voeren.

Per 1 september is Dr. M.C.H. van Dijk-Groeneboer benoemd op de leerstoel Religieuze Educatie aan de Tilburg School of Catholic Theology (TST). Van Dijk is sinds 1995 werkzaam bij TST, waar ze onder andere colleges Godsdienstsociologie, Jongerencultuur en Spiritualiteit en Methoden van empirisch onderzoek geeft.

De universiteit laat in een persbericht weten religieuze vorming essentieel te vinden voor jonge mensen, omdat het kennis geeft van kernwaarden en traditionele, religieuze wortels van anderen. Voor docenten, opvoerders en jongerenwerkers is het belangrijk de dialoog aan te gaan met jongeren en elkaar.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.