Universiteit Utrecht wisselt collegekaart in voor app

Studenten aan de universiteit Utrecht (UU) krijgen vanaf dit collegejaar geen collegekaart meer. De fysieke kaart wordt ingeruild voor een digitale variant die via de “MyUU-app” te bekijken is.

De universiteit zegt de stap gemaakt te hebben uit duurzaamheidsoverwegingen, maar tevens zou het een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. De UU lijkt zich bewust van het feit dat de invoering nogal wat vragen met zich meebrengt. De universiteit probeert op de site meer duidelijkheid te geven.

Hier wordt duidelijk dat studenten die niet beschikken over een smartphone, een print van hun inschrijving dienen te maken. Ook bij tentamens wordt verwacht dat studenten deze print meenemen, aangezien telefoons dan uit den boze zijn. 

Mochten studenten naar het buitenland gaan dan raadt de UU hen aan een internationale studentenpas aan te vragen. De digitale collegekaart wordt namelijk nog niet overal erkend, bovendien heeft de app een internetverbinding nodig om de collegekaart te vertonen. Om ervoor te zorgen dat Utrechtse studenten wel studentenkorting krijgen in de horeca en op andere plaatsen waar dat van toepassing is, is de UU zelf actief bezig om het nieuws te verspreiden.  

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.