Blackboard kampt met storingen

BlackBoard geeft storingen. Univers heeft hierover klachten ontvangen van studenten en op de website van de universiteit is hierover een mededeling geplaatst.

Uit de mededeling valt op te maken dat onder meer de announcements niet worden doorgeplaatst. Ook lukt inschrijven voor cursussen niet altijd en kunnen bijlagen niet worden gedownload. De universiteit zegt te werken aan een oplossing. Als gevolg hiervan zal BlackBoard op dinsdagochtend tijdelijk onbereikbaar zijn. 

Klachten studenten

De digitale leeromgeving van de universiteit heeft nooit bekend gestaan om haar gebruiksvriendelijkheid. Dit ondervinden ook nieuwe studenten. Amy van Bijsterveldt (18) is dit collegejaar begonnen aan haar bachelor Cognitive Science & Artificial Intelligence. Hoewel ze alle colleges braaf wil bijwonen, staat ze regelmatig voor een verkeerde collegezaal.

“De bachelorstudenten volgen methodologie samen met premaster-studenten. Omdat de groep groter was dan voorzien is deze opgesplitst, maar daar is iets bij fout gegaan. Ik heb nu tien keer de cursus in mijn rooster staan, elke keer met een andere locatie. Het is iedere keer hopen dat je voor de goede deur staat.” 

Ook bij andere cursussen gaat het fout aldus de nieuwe student. “Één vak dat ik volg krijgen ze niet toegevoegd in BlackBoard. Ook werken notificaties niet. Veel docenten vinden het ook frustrerend, omdat ze er zelf niets aan kunnen veranderen.“

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.