Vacature vicevoorzitter CvB online

Het College van Bestuur (CvB) is op zoek naar een derde lid. Op de site van de universiteit is een vacature online gekomen voor de functie vicevoorzitter.

Het derde collegelid zal plaatsnemen naast voorzitter Koen Becking en rector magnificus Emile Aarts. Uit de vacature valt op te maken dat de vicevoorzitter van het CvB zich vooral bezig zal gaan houden met de aansturing van het ondersteund personeel. 

Het salaris valt onder de Wet Normering Topinkomens (WNT2 Klasse G), wat inhoudt dat de beoogd vicevoorzitter van Tilburg University €179.000 gaat verdienen. Hoewel het niet bepaald een minimuminkomen is, steekt het schraal af bij de toekomstige collega’s van het derde lid. Becking en Aarts vallen buiten de WNT met respectievelijk €203.529 en €230.390 (in 2016).

Eventuele geïnteresseerden moeten aan een flink eisenpakket voldoen. In de profielschets wordt duidelijk dat sollicitanten zonder een flinke bestuurlijke ervaring überhaupt niet hoeven aan te kloppen. Het CvB geeft de voorkeur aan vrouwelijke kandidaten. Het is de bedoeling dat de vicevoorzitter per 1 januari van start gaat.

Langdurig proces

De komst van het derde collegelid heeft lang op zich laten wachten. In februari 2016, anderhalf jaar geleden, zei de voorzitter van het Stichtingsbestuur, Jan Hommen, al op zoek te zijn naar een derde collegelid.  Zes weken geleden uitte Marinus Verhagen, voorzitter van het lokaal bestuur, flinke kritiek op het langzame tempo omtrent de benoeming.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.