Vindicat ontkent geruchten wangedrag Sushi Mall

Het gerucht gaat dat studentenvereniging Vindicat zich zondag 3 september weer onfatsoenlijk heeft gedragen in de Groningse ‘all you can eat’-keten Sushi Mall: van het schofferen van personeel tot het stelen van flessen wijn. Het bestuur van Vindicat ontkent en de Sushi Mall ook.

Vindicat kwam weer in opspraak. Leden van de beruchte studentenvereniging zouden zich misdragen hebben in sushiketen Sushi Mall waar ze vorige week dineerden om de afsluiting van het hospiteerweekend te vieren, stelde stadsblog Sikkom. Deze site deed onlangs ook melding van vrouwonvriendelijkheid bij de vereniging. Een groepje getuigen beweert volgens het medium dat het personeel bespot werd, dingen stuk werden gegooid, flessen wijn werden gestolen, een wc-deur werd kapotgetrapt en een student in de toiletten tegen de muur plaste. Na het gerucht over Sushi Mall publiceerde Sikkom nog een artikel waarin de vereniging werd bekritiseerd vanwege gebeurtenissen na een kleedkamerfeestje: studenten zouden een smeerboel hebben gemaakt van het clubhuis van voetbalclub Giessen Rijswijk Combinatie (GRC) en rugbyclub Groninger Student Rugby Club (GSRC), een subvereniging van Vindicat. Een bestuurslid van GRC vertelt dat het zo smerig was dat een schoonmaakbedrijf moest worden ingehuurd.

Reactie

Het bestuur van Vindicat geeft aan geschrokken te zijn van de berichtgeving. Zij hebben contact opgenomen met de bedrijfsleiding van Sushi Mall. Die ontkent ook dat er iets is voorgevallen en geeft aan dat de studenten de volgende keer gewoon weer welkom zijn. “Er was geluidsoverlast. Maar dat de leden van Vindicat schade hebben aangebracht of personeel onjuist zouden hebben bejegend, klopt helemaal niet”, liet een woordvoerder van het restaurant weten aan NU.nl. De politie is wel ter plaatse geweest voor de geluidsoverlast, maar na het politiebezoek zou hier geen sprake meer van zijn geweest volgens het bestuur. Vindicat gaat in gesprek met de huisoudsten voor aanvullende informatie. Als daaruit blijkt dat de vereniging zich toch heeft misdragen, zullen maatregelen volgen. Het incident met de rugby- en voetbalclub heeft in ieder geval wel plaatsgevonden, zo erkent Vindicat, maar daarvoor is een oplossing gevonden. De verantwoordelijke studenten betalen de rekening.

 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.