Jeroen en Bruce: Leven na de Topweek

Univers volgde Jeroen en Bruce afgelopen Topweek. Vandaag bespreken we hun leven na de Topweek. Een diepgravende reflectie over de afgelopen weken, waar bier en gezelligheid niet meer vanzelfsprekend was. En belangrijker: komt er een Bassie en Adriaan seizoen 2?

Het leven na de Topweek valt Jeroen en Bruce zwaar. Jeroen: “Kom ik bij de Albert Heijn aan met mijn eetkaart, moet ik ineens zelf boodschappen doen en koken. Ga ik naar de 013 voor een fissa, laat ik mijn bandje zien, moet ik een kaartje kopen. Ik snapte er niets van.” Bruce: “Ik mis de mensen om me heen. Voel me eenzaam soms. Dan schrik ik wakker en denk ik: ‘Waar zijn mijn kinderen.’”

Toch bracht deze week straaltjes licht in de donkere dagen van Jeroen en Bruce. Ze hebben namelijk de prijs van ‘Het mentorgroepje van het jaar’ gewonnen. Dat maak je ook niet iedere dag mee. “Onverwachts”, vindt Bruce. “Omdat we helemaal niet voor prijzen gingen. Maar daarom zijn we niet minder blij natuurlijk.” Jeroen: “Ik vind het een grote eer.”

Het zijn net mensen

Hoewel de mentoren hun kinderen na de topweek toch echt moesten loslaten, is het contact niet verwaterd. Ze stellen paniekerige vragen in de groepsapp en hebben afgelopen week nog een terrasje gepakt. Daarna zijn ze wezen stappen. En ook gisteren was er een kleine reünie in Café de Boekanier, waar de constitutieborrel van Complex plaatsvond. Jeroen: “Dat was gezellig. Veel topkinderen waren aanwezig.” Bruce: “Eentje hadden we helemaal niet meer gezien na de Topweek. Die leefde dus nog. Vonden we prettig.”

Het lijkt erop dat Jeroen en Bruce, ondanks hun succes, best normaal zijn gebleven. De lezer vraagt zich nu natuurlijk af: Kunnen Jeroen en Bruce, bij het bredere publiek bekend als Bassie en Adriaan, nog over de campus rondlopen zonder lastiggevallen te worden? Worden ze herkend? Jeroen: “Niet meer dan normaal hoor. Ik bedoel, er lopen standaard vijftien gillende meisjes achter me aan, dus in die zin is er niet veel veranderd.”

Seizoen 2?

Dan de hamvraag: komt er een Bassie en Adriaan seizoen 2? De aanbiedingen stromen al binnen voor het immens gewilde duo. De Purple Week heeft contact gezocht en wil de twee graag strikken voor de ochtendgymnastiek. Een genereus aanbod, maar daar gaan Jeroen en Bruce niet serieus op in. Jeroen: “Je mag daar pas vanaf drie uur bier zuipen. Waarom zou je dat willen? Je hebt de Eredivisie en de Jupiler League. De Jupiler League klinkt leuker, maar dat is het niet.” Dus focussen ze op de Topweek. Dat zou voor Bruce een derde deelname betekenen, voor Jeroen de zevende. Dat zou een record zijn. “Maar moet je dat willen?” vraagt Bruce zich hardop af. 

Er heerst nog lichte twijfel bij Jeroen en Bruce. Jeroen: “Als Bruce me nu een aanzoek zou doen om volgend jaar nieuwe kinderen te krijgen, zou ik voor 62,3 procent zeker ‘ja’ zeggen.” Bruce: “En als je nu nog één keer in mijn ogen kijkt?” Jeroen: “Dan 61,2.”

[poll id=”129″]

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.