Dear Future in de Spoorzone: wat mag je niet missen?

In de Spoorzone verrijst dit weekend een cultureel festival: Dear Future. Op het festivalprogramma staan expo’s, minicolleges, workshops, muziek, experimenten, speeddates en gesprekken. Bezoekers zijn hier niet zomaar bezoekers, maar visionairs. Zij denken zes dagen lang na over de toekomst, mét een biertje. Dit zijn de hoogtepunten.

Openingsevent

Zaterdag 23 september – Junior Skatepark, van 14:30 tot 17:00

Dear Future wordt op zaterdagmiddag feestelijk afgetrapt. Trendexpert Cécile Cremer schetst een beeld van 2030: hoe leven we, wat eten we, wat doen we voor werk, hoe zien we eruit? Filosoof, TEDx spreker en hoogleraar Ruud Veltenaar biedt concrete hoop op een betere wereld. Daarna kun je tijdens een optreden van Moon Trio dansen op muziek van de toekomst.

Dear future, will my furniture fit?

Zondag 24 september – Kennismakerij, van 13:30 tot 16:30

Minder huis, meer leven: de ‘tiny house’-beweging, overgewaaid uit de VS, is ook in Nederland in opkomst. Hoe werkt dat, wonen in een zelfgemaakt huisje van vijftien vierkante meter? Hoe pak je zoiets aan? En is het echt zo bevrijdend om tiny te wonen? Worden er over een paar jaar hele wijken met kleine huisjes uit de grond gestampt? Je hoort alles over tiny houses tijdens het Tiny Houses Event aan de Burgemeester Brokxlaan.

Dear future, can we talk about Europe?

Maandag 25 september – Ontdekstation, van 16:00 tot 18:00

Dear Futurezo uit. Weet jij waar je staat als het om Europa gaat? Voel jij je als Tilburger ook Europeaan? Voel je je verbonden met een Slowaak die met dezelfde munt betaalt, of is de EU vooral handig omdat je gratis kunt appen als je op vakantie in Spanje bent? Praat erover!

Dear future, who will be my partner?

Dinsdag 26 september – Junior Skatepark, van 20:00 tot 22:00

Een vrijgezellenavond, maar dan anders: Tila Pronk, docent sociale psychologie en ‘liefdesdoctor’ aan Tilburg University, geeft een lezing over singles in de moderne maatschappij. Steeds meer mensen scheiden, en steeds meer mensen blijven langer vrijgezel. Hoe komt dat? En wat heeft Tinder ermee te maken? Pronk ontrafelt het mysterie.

Dear future, are you ready?

Woensdag 27 september – Club Smederij, van 15:00 tot 19:30

Een stageplek of een traineeship vinden op een festival? Tijdens Dear Future kan het. Je gaat in een team van studenten die een sociaalmaatschappelijke studie volgen aan de slag met een case study uit de dagelijkse praktijk. Samen met je team bedenk je een oplossing voor een probleem en pitch je dat idee aan professionals die werken bij maatschappelijke organisaties. Het beste idee wordt echt gerealiseerd. Zit je niet in het winnende team? Geeft niks, zolang je zelf maar schittert: er lopen talentscouts rond, op zoek naar talentvolle studenten voor afstudeerstages en traineeships.

Dear future, can you get this party started?

Donderdag 28 september – Kennismakerij, 18:00 tot laat

Dear FutureNa een VJ workshop om de basics van visuele programmering onder de knie te krijgen, mag je jouw visuals meteen live opvoeren tijdens het aansluitende feest. De Kennismakerij wordt volgehangen met beamers, waardoor de zaal wordt omgetoverd tot een bonte verzameling van kleurrijke visuals die zijn gemaakt door festivalbezoekers. Er is ook muziek: geen techno, maar techyes. Hoe je daarop danst, mag je zelf verzinnen.

Dear future, do you like to collect?

Vrijdag 29 september – Festivalterrein, 15:15 tot 16:15

Het Tilburgse performance-gezelschap Bouwjaar ’84 doet tijdens het festival aan jutten: zes dagen lang verzamelen ze rondslingerende spullen, materialen, gedachten en dromen. Bezoekers mogen ook meejutten. ’s Middags voert het gezelschap een live performance op, De Verzamelingen, geïnspireerd op het verzamelde materiaal. Wie benieuwd is wat voor moois de jutters bij elkaar hebben gesprokkeld, moet vooral een kijkje gaan nemen.

Er is nog veel meer te doen, te zien en te beleven tijdens het Dear Future festival. Download het programmaboekje hier.

Dear Future

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.