“Geen oefening!”

Consternatie in en rondom gebouw C. In de glazen passage: “Is dit een oefening?” Neen, geen oefening! Het brandalarm ging af in de keuken van de Cobbenhagen-lunchroom.

Brandweerauto inclusief brandweermannen, studenten en medewerkers van het C-gebouw naar buiten geleid, en het alarm maar loeien. Dit is geen oefening. Toch kwam de geruststelling ook al snel van de bewakers: geen brand, niets aan de hand, alleen een probleempje in de keuken van de kantine.

Wat was er precies gebeurd? Remco Witlox, de bedrijfsleider van de lunchroom, gaf ons de nodige informatie. Tijdens het afwassen kwam er stoom vrij en dat deed het alarm afgaan. Normaal gebeurt dat niet, maar Remco had de gordijntjes die de stoom normaliter tegenhouden, in de was gedaan. “Anders gaan ze schimmelen.” Verbouwereerd: “Ik heb dat wel eens vaker gedaan en toen ging het alarm niet af.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.