Universiteit sluit campus vanwege tentenkamp vluchtelingen

Universiteit sluit campus vanwege tentenkamp vluchtelingen

De Université de Reims Champagne-Ardenne in het Franse Reims heeft haar deuren enkele dagen dicht gehouden. Het bestuur van de universiteit zei de veiligheid op het terrein niet te kunnen garanderen nadat vluchtelingen er hun tenten hebben opgezet.

Het Franse radiostation Europe1 meldt dat ongeveer veertig migranten hun kampement hebben opgeslagen op het campusterrein. De vluchtelingen zouden eerder uit het stadscentrum van Reims zijn verbannen. Hierop zijn zij, op aangeven van studenten, richting campus verhuisd.

Sinds afgelopen zondag verbleven de migranten, waaronder vijftien kinderen, in gedoneerde tenten op de campus. Het bestuur van de universiteit sprak van een “illegale bezetting” en schortte omwille van de veiligheid de lessen van ruim 8000 studenten op.

Vanaf vrijdag zal de universiteit haar deuren weer openen. Volgens Le Figaro is er overeenstemming bereikt over opvang voor de vluchtelingen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.