Gezellige opening nieuw Bestuurskundegebouw

Hoewel de hoofdkleur van de outfits voornamelijk grijs en donderblauw was, waren er veel verschillende mensen bij de opening van het nieuwe Bestuurskundegebouw in de Reitse Poort. Gemeenteambtenaren, een politiebobo, een bestuursadviseur van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de provincie Brabant en vele anderen. Veel mensen van buiten de universiteit dus.

Dat kwam waarschijnlijk door de opzet van de opening. Er waren twee korte toespraken, en daarna konden de bezoekers workshops volgen van tophoogleraren Rechten en Economie. Decaan Vervaeke haalde in zijn toespraak aan dat het zo goed was om economie, recht, management en bestuur samen te laten gaan op één fysieke plek. Hij verwacht dat er veel waardevol onderzoek komt met relevante resultaten en hij wil graag dat er veel samengewerkt wordt met partners van buiten.

Initiatiefnemer Stavros Zouridis gaf aan dat het wat tijd had gekost, maar dat het resultaat er wel mocht zijn: “We dachten dat er wel mensen geïnteresseerd zouden zijn in bestuursrecht en we vonden dat daar een goede school voor moest zijn. Maar laat vandaag ook vooral de nadruk liggen op goed onderzoek.”

Twee PhD studenten mochten op de rode knop drukken om het gebouw te openen met een glanzende confettiregen. Een paar naknallen zorgden ervoor dat de bezoekers goed wakker waren voor het volgende onderdeel, workshops van tophoogleraren. Ik koos voor Harald Benink en Frank  Hendriks over Euroscepsis. Het duo gaf een gloedvolle presentatie. Bestuursmensen van elders en collegawetenschappers zorgden voor kritische vragen. Een pauze met een wijntje deed daar ook goed aan. Na het college was er pasta van een foodtruck en veel ‘netwerkmogelijkheid’ in de zon.

Uw correspondent kan alleen maar zeggen: een voorbeeld voor vele openingen, chapeau voor de organisatoren. Slim om je beste hoogleraren in te zetten voor workshops, veel interessanter dan lange toespraken.

opening reitse poort

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.