Education Bazaar wordt volwassen

De eerste Education Bazaar leverde ons meer vragen dan antwoorden op. Al doende leert men, zo blijkt. De tweede editie deed het op alle fronten beter.

Gewapend met een goodiebag neem ik plaats in het auditorium in het Cobbenhagengebouw. Rector Emile Aarts beklimt het podium en trapt af met heugelijk nieuws: de universiteit heeft goed gescoord in de ranking van Elsevier. De docenten mogen volgens de rector trots zijn op de tweede plek, maar de koppositie is volgens de Aarts een kwestie van tijd.

Het “nieuwe” Tilburgse Onderwijsprofiel moet de universiteit helpen om de koppositie te bereiken. Waar het profiel bij de vorige Education Bazaar nog een wazig voornemen leek, komt het nu een stuk serieuzer over. Met een gelikt filmpje wordt de aanwezigen nogmaals uitgelegd wat de speerpunten uit het profiel waren. 

Docent van het jaar

Wat volgt is de “Teacher of the Year” verkiezing. Een afgevaardigde van iedere faculteit geeft een minicollege om de jury te overtuigen dat zij de beste zijn. De ene docent weet de aandacht beter vast te houden de ander. Sommige aanwezigen zijn te druk met de gratis VR-bril uit de tas met goodies. 

Na de plenaire openingsbijeenkomst is het ieder voor zich. Praktische sessies, foodtrucks, talloze kraampjes: keuze genoeg. Op de binnenplaats van het Cobbenhagengebouw kan zelfs gegolfd worden, om de hoek kunnen gratis stroopwafels worden gescoord. Na de afsluitende borrel wordt de docent van het jaar bekend gemaakt. Ontwikkelingspsycholoog Loes Keijsers haalt dit jaar de buit voor de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences binnen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.