Fiets parkeren met ‘fietsparkeerschijf’

Zie jij in het centrum van Tilburg een blauw omlijnd fietsparkeervak? Mooi, dan kun je daar je fiets neerzetten. Maar let wel op: je fiets moet voorzien zijn van een fietsparkeerkaart en mag niet langer dan een uur blijven staan.

Sinds kort kent het centrum van Tilburg fietsparkeerplaatsen. In deze blauw omlijnde vakken kun je je fiets maximaal een uur neerzetten. Om te controleren of fietsen niet te lang blijven staan, is het Tilburgse Fietsforum met een ‘fietsparkeerkaart’ gekomen. Deze kaart is vergelijkbaar met een autoparkeerschijf, maar er staan in plaats van uren minuten op.

Snorfietsen, bromfietsen en scooters zijn verboden in de vakken. En mocht je je fiets er willen parkeren, dan moet je eerst je knutselskills benutten: je moet de kaart namelijk zelf printen, uitknippen en in elkaar zetten met een splitpen. O, en misschien is plastificeren voor de regen en een tiewrap om hem vast te binden ook wel handig…

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.