Half miljoen subsidie voor Tilburgse wetenschappers

De NWO heeft een subsidie van 500.000 euro toegekend aan hoogleraren Saskia Lavrijssen en Martijn Groenleer. In samenwerking met wetenschappers van TiSEM zullen zij onderzoek doen naar de rol van data bij de innovatie van infrastructuur.

Het onderzoek moet in kaart brengen welke beperkingen er zijn voor data-gedreven innovatie in infrastructuur en hoe deze beperkingen kunnen worden overkomen. De gedachte is dat door het delen en analyseren van data, infrastructuur efficiënter kan worden gebruikt. Daarnaast zou het gebruik van data-analyse het onderhoud van de infrastructuur in kwestie goedkoper moeten maken. 

Voor het onderzoek wordt samengewerkt met Rijkswaterstaat, Prorail, de Rotterdamse haven en enkele nutsbedrijven. De onderzoekers van TLS zullen zich richten op de wettelijke aspecten van het onderzoek, onderzoekers van TiSEM nemen de economische kant voor hun rekening.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.