‘School for Millennials’ opent in Amsterdam

Ben jij een Millennial en kun je nergens terecht met al je vragen? Dan is de oplossing nabij: Wing Yan Man opent deze maand ‘School for Millennials’. Je leert er vaardigheden om patronen te doorbreken en rust in je leven te creëren.

Het doel van Man (30) is om Millennials vaardigheden te leren die zij op school niet meekregen. Dit doet ze door middel van cursussen, gericht op zelfreflectie. Zo leer je over burn-outs, de juiste keuzes maken in het leven en andere dillema’s waar de ‘prestatiegeneratie’ tegenaan loopt. Man weet waar ze over praat: ze nam jarenlang te veel hooi op haar vork en dat leidde in 2014 tot een burn-out. Deze heeft ze inmiddels overwonnen en nu wil ze haar opgedane kennis delen met generatie Y.

‘On demand’-cultuur

Volgens Man verliezen Millennials continue energie door hun ingesleten levenspatronen. “Van jongs af aan krijgen we te horen dat we alles kunnen zijn en doen wat we willen. Die overdaad aan keuzemogelijkheden zorgt voor verlamming. Tel daarbij het ongeduld uit de ‘on demand’-cultuur, de prestatiedruk en de confronterende ‘perfecte’ selfies op, en zie daar: de prestatiegeneratie is geboren. Bij interesse kun je een cursus (55 euro) volgen in het flexkantoor Wework in de Weesperstraat te Amsterdam. De cursussen kennen een praktische inslag en er is ruimte voor maximaal twaalf personen per les.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.