Front: kruispunt Esplanade moet veiliger

Op het kruispunt van de Hogeschoollaan en de Professor Verbernelaan is het een chaotische drukte van voetgangers, fietsers en automobilisten. Volgens Front is het wachten op ongelukken. De laan moet veiliger, vindt de studentenfractie. 

Front vroeg het College van Bestuur vandaag tijdens de Universiteitsraad om de veiligheid rond het kruispunt te verbeteren. Volgens de studentenfractie is dat nodig om ongelukken te voorkomen: “Door de drukte van fietsers en auto’s ontstaan gevaarlijke situaties.”

Het onveilige kruispunt bij het Esplanade-gebouw is al jaren een punt van discussie. Iedere dag steken duizenden mensen het kruispunt over. In 2013 werd al een zebrapad aangelegd om de veiligheid voor voetgangers te vergroten, maar volgens Front is dat niet genoeg. Gevaarlijke situaties blijven zich voordoen.

Collegevoorzitter Koen Becking liet weten dat de universiteit volgende week met de gemeente en de politie in gesprek gaat over de parkeerdrukte aan de Warandelaan, aan de andere kant van de campus. Die grond is niet van de universiteit, en dus zal Tilburg University ‘in goed overleg’ tot een oplossing moeten komen voor de toenemende autodrukte. “We zullen dan ook dit punt meenemen”, zegde hij toe aan Fractie Front.

Fietspad

Volgens Front zorgt de verkeersdrukte niet alleen voor problemen rond de universiteit, maar ook op de campus zelf. Om te voorkomen dat fietsers en voetgangers in botsing komen, pleit Front voor de aanleg van een fietspad op de campuspromenade. Dat fietspad zou van het Academiagebouw tot de Warandelaan lopen, zodat studenten van de ene kant van de campus naar de andere kant kunnen fietsen zonder voetgangers te hinderen.

kruispunt

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.