Hirsch Ballin en Van Geest kritisch over koers CDA

Sybrand Buma krijgt kritiek te verduren van partijaanhangers Ernst Hirsch Ballin en Paul van Geest, beiden werkzaam aan Tilburg University. In het partijblad de CDA, Christen Democratische Verkenningen, kijken zij kritisch naar wat de partijleider begin september in de H.J. Schoo-lezing zei.

Het partijblad verscheen nog niet, maar  Trouw kreeg alvast inzage. Buma kwam in de H.J. Schoo-lezing op voor de ‘boze Nederlander’: “zijn baan is vergeven aan een immigrant of een Oost-Europeaan” terwijl “verscheidenheid nooit een doel op zich is geweest’ en dat ook niet moet zijn. Met dit soort uitspraken veroorzaakt Buma een kloof tussen groepen volgens Hirsch Ballin en Van Geest, terwijl CDA deze juist zou moeten overbruggen. Buma zegt wel dat hij migranten niet wil buitensluiten, maar volgens de twee prominente partijleden is het duidelijk ‘dat hij niet aan hen denkt’ als hij over de ‘boze Nederlander’ spreekt.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.