Treiterdocenten verstoren bijeenkomst Baudet

Nee, het zijn niet alleen studenten die zich misdragen. In Leiden kennen ze nu ook het fenomeen treiterdocent.

Het moeten treiterdocenten van progressieve snit zijn geweest, want ze verstoorden een studentenbijeenkomst met historicus-politicus Thierry Baudet, voormalig postdoc in Tilburg en thans voorman van Forum voor Democratie. De Leidse studievereniging HSVL nodigde Baudet uit om studenten geschiedenis te vertellen over hun carrièreperspectief.

Docenten met Baudet-antipathie kregen lucht van het programma en drongen binnen zonder te betalen. De partypoopers begonnen vervolgens politieke statements te maken. Waarschijnlijk zijn ze ook verantwoordelijk voor parodiërende flyers die workshops ‘lavendelruiken’ en ‘Latijn voor namaak-classici’ aankondigden.

Thierry Baudet 02

Menno Tuurenhout van het faculteitsbestuur reageerde in universiteitsblad Mare. De flyers konden wat hem betreft nog door de beugel zolang ze op plekken werden gehangen waar ze mogen hangen. Dat docenten vervolgens ook een bijeenkomst verstoorden, vindt hij niet kunnen: “Het komt er eigenlijk op neer dat je je eigen studenten niet serieus neemt.” Door de interventie durfden studenten niet meer het woord te nemen over het onderwerp dat werd besproken.

Misschien toch tijd om werk te maken van zo’n onderzoek naar linkse docenten?

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.