Commonroom voor Outreachingstudenten

Op de onderste verdieping van gebouw R (Reitse Poort)  is de Commonroom van het Honors Outreaching Program geopend. Een gezellige bijeenkomst waar Rector Emile Aarts de honours nog eens flink roemde en aan het werk zette.

Het oureachingprogram is een  programma gericht op topstudenten die leiderschap en maatschappelijke betrokkenheid nastreven. Elk jaar stromen 50 nieuwe tweedejaars bachelor studenten in, die na twee jaar het programma afronden.  Het is een intensief, interactief en praktisch programma, dat goed aansluit bij het ‘Understanding Society’ motto van de universiteit. Er waren veel studenten afgekomen op de opening van de huiskamer, er hingen slingers er was nonalcoholische drank en chips.  De nieuwe programmadirecteur Ianika Tzankova kondigde Emiel Aarts aan op charmante wijze en er ontstond een grappig eentweetje over het belang van het Outreaching Programma.  De rector is bezig met het doorvoeren van meer Social Entrepreneurship onder de studenten, en mede daardoor komen er wat veranderingen in het Outreaching Programma. Hij ziet de Commonroom als een broedplaats voor meer ideeën en verwacht veel van de studenten: “Met onze steun en jullie manier van werken zullen we de aanjagers zijn van sociale ondernemingen.”

De honoursstudenten moeten wel wat laten zien de komende tijd, anders zou het gratis koffieapparaat ook weer zo kunnen verdwijnen, grapte Aarts. Na het vertrek van de rector kon er eindelijk volmondig gekraakt worden met de chips en ging men over tot het presenteren van de projecten. 

Foto’s Casper Groenink

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.