Station Tilburg Universiteit verlengd naar campus

Goed nieuws voor treinreizigers: Station Tilburg Universiteit is richting campus verlengd. Vooral studenten die richting ’s-Hertogenbosch reizen, doen hier hun voordeel mee: zij hoeven slechts een paar minuutjes te lopen vanaf de campus. Reizigers naar Breda moeten omlopen, maar kunnen wel bijna op de campus uitstappen.

Voordat we met champagne gaan spuiten is het goed om te weten dat de werkzaamheden nog niet zijn afgerond. Het perron is klaar, maar het pad naar de universiteit nog niet. Op dit moment stap je dichter bij de campus uit, maar moet je nog een kleine omweg nemen om er te komen. Als alles klaar is, stap je bijna direct uit op de parkeerplaatsen.

Keerzijde

Niet iedereen is blij met het vernieuwde station. Treinreiziger Elke ziet dat het vooral voordelen biedt voor studenten en werknemers die op de universiteit moeten zijn. “Voor de gewone burger is het een ramp. Die stapt namelijk op aan de andere kant van het station. Het probleem van de lange wandeling naar de trein is dus gewoon afgeschoven op een andere groep.”

Elke legt uit dat er aan de kant van perron drie altijd een hek van een meter of twee stond. “Dat is nu helemaal doorgetrokken, tot aan wat hiervoor het einde van het perron was. Kortom: perron drie is afgezet. Toen het perron nog heel smal was, was dat misschien logisch geweest voor de veiligheid. Maar ze hebben het perron nu verbreed en dan ook nog eens een hek neergezet. Ik vind dat heel raar.”

Foto’s van het brede perron en de werkzaamheden:

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.