Auteursprijs voor Laura Kunst

Superblij is Laura Kunst met de ‘Jonge auteurs publicatieprijs’ van De Psycholoog. De prijs is ingesteld door de beroepsvereniging van psychologen: het NIP. “Het geeft toch een boost aan je CV en bekendheid”, zegt de jonge promovendus.

Laura is promovendus bij Medische en Klinische Psychologie. Haar onderzoek gaat over autonomie versterkende interventies bij mensen met angststoornissen. Oftewel: mensen leren om meer sturing te geven aan hun eigen behoeften en wensen. Ze vergelijkt deze behandeling met de standaard behandeling cognitieve gedragstherapie.

Laura zag een oproep voor het insturen van artikelen, en vond een thema dat goed paste bij haar promotieonderzoek. Het winnende artikel gaat over of cognitieve gedragstherapie beter werkt dan andere behandelingen voor angst en depressie. Ze schrijft over hoe twee wetenschappelijke artikelen gebaseerd kunnen zijn op precies dezelfde gegevens maar toch tot twee totaal verschillende conclusies leiden. Laura’s artikel wordt gepubliceerd in januari in De Psycholoog, tot dan is het nog onder embargo.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.