Faculteitsraad TSB keurt nieuwe mastertrack GMSI goed

De nieuwe maand wordt bij TSB afgetrapt met een nieuwe raadsvergadering. De agenda van het openbare deel is bondig en weinig spannend. Het enige onderwerp van formaat is het voorstel tot het toevoegen van een nieuwe mastertrack.

Enkele jaren geleden is er binnen Organisatiewetenschappen een bachelortrack Global Management of Social Issues (GMSI) opgestart. De eerste studenten van die specifieke bachelor kunnen aankomende zomer klaar zijn, waardoor de noodzaak van een aansluitende master ontstaat.

Volgens vice-decaan onderwijs Geert van Boxtel is het de bedoeling is dat het een multidisciplinaire master wordt, op het snijvlak van Sociologie, Organisatiewetenschappen en Personeelswetenschappen. Als de raad instemt zal er komend weekend al voorlichting over gegeven worden. Vanaf september 2018 moet de master te volgen zijn.

Na een kort besloten gedeelte besloot de raad, onder voorwaarden, met het voorstel in te stemmen. Ondanks de toelichting bleken er nog enkele onduidelijkheden te zijn.

De eindtermen, wat studenten uiteindelijk moeten weten en kunnen na het afronden van de master, zijn niet duidelijk genoeg voor de raad. Tevens moet beter uiteengezet worden hoe de verschillende mastertracks bij TSB zich onderling verhouden. “De inhoud is goed, de onderbouwing kan beter”, aldus de raad.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.