Meer openbare toiletten in centrum Tilburg

Een avond goed stappen lukt doorgaans wel in Tilburg. Een toiletbezoek na die stapavond is minder vanzelfsprekend. De vraag om meer openbare toiletten wordt nu vanuit de gemeente beantwoord.

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van de Maag Lever Darm stichting dat Tilburg belabberd scoorde qua wc-aanbod. Per 9000 inwoners is er één openbaar toilet te vinden in de binnenstad. Alleen Purmerend en Zwolle bleken nog minder toiletten per inwoner te hebben. 

Studente Geerte Piening uit Amsterdam kreeg eerder dit jaar een boete voor wildplassen in de hoofdstad. De studente zei uit nood te handelen, bij een gebrek aan openbare toiletten voor vrouwen. Het Tilburgse emancipatiecentrum Feniks trok hierop aan de bel. Volgens de stichting speelde dit probleem in Tilburg ook.

Als het aan de gemeente Tilburg ligt, moet er nu een einde komen aan deze sanitaire kommer en kwel. Bij de Emmapassage, achter het Piusplein, moeten in 2018 nieuwe toiletten verschijnen, evenals bij het centraal station. De gemeente werkt ondertussen aan een plan om in de hele stad ‘een netwerk van goede, schone, sanitaire voorzieningen aan te bieden’. Later in 2018 zal de gemeente bekendmaken wat de voornemens zijn om de Tilburgse wc-crisis helemaal op te lossen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.