Student Vindicat voor rechter om mishandeling

Het Vindicat-lid dat tijdens een ontgroening op het hoofd van een aspirant-lid ging staan, moet komende donderdag voor de rechter verschijnen. Volgens Dagblad van het Noorden wordt hem zware mishandeling ten laste gelegd.

De mishandeling zou plaatsgevonden hebben tijdens de introductieweek van vorig jaar. De 24-jarige student zou, als onderdeel van een ontgroeningsritueel, op het hoofd van zijn slachtoffer zijn gaan staan. De verwondingen die het slachtoffer opliep waren dusdanig ernstig dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

Het slachtoffer deed aanvankelijk geen aangifte van het incident, omdat hij graag onderdeel wilde blijven van het Groningse Studentencorps. In eerste instantie ondernam Vindicat zelf ook geen actie. Toen de Volkskrant over de mishandeling berichtte, kwam de vereniging van haar besluit terug.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.