No show bij hertentamens

“Je hebt 42 aanmeldingen en er komen 15 studenten opdagen.” Tobias Klein van de Internationalen kaartte een klein probleem aan in de Commissie Onderwijs, Onderzoek en Impact (OOI)) dat grote gevolgen heeft:  niet iedereen komt opdagen bij de herkansingen.

Econoom Tobias Klein legde het College van Bestuur de verspilling voor die komt door de no show-herkansers: “We maken ruimte, stapels examenpapers, en we huren te veel surveillanten in. Ik werk hier sinds 2007, en vele mensen merkten dit al op, maar er is nog steeds geen oplossing.  Het lijkt een klein probleem, maar ik erger me hier aan. Zou dit niet aangepakt kunnen worden?” De rector gaf aan dat hij het probleem niet kende, maar hij wil er graag naar gaan kijken. “Het is simpelweg een verspilling van menskracht en papier, vele bomen zijn hiervoor doodgegaan?”

Ook Rien Wijnhoven, de voorzitter van OOI, gaf aan dat hij het probleem al langer kent. Studenten geven zich vaak op voor twee tentamens tegelijkertijd en vergeten zich dan af te melden. Tobias gaf aan dat hij oplossingen ziet in de inschrijftermijn voor herkansingen. Ook zou vlak voor elk tentamen een email aan studenten kunnen worden verstuurd waarin ze zich afmelden voor tentamens waar ze toch niet naar toe gaan. De rector gaat ernaar kijken.

 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.