Studenten beboet voor illegaal onderverhuren

Huur je een kamer van de Stichting Studenten Huisvesting (SSH) in Talent Square en wil je een paar centen verdienen door deze te onderverhuren? Wees dan op je hoede want de SSH deelde boetes uit aan studenten in Utrecht en Rotterdam. Zij verhuurden hun woning illegaal onder.

In totaal deelde de SSH ongeveer 9000 euro aan boetes uit. Vijftien studenten kregen een boete, twintig anderen een waarschuwing. Van een paar studenten is het huurcontract opgezegd. De illegale verhuur liep in de meeste gevallen via Airbnb.

Spaanse toeristen

De SSH was door medebewoners getipt. Die zagen dat sommige kamers door toeristen en dagjesmensen werden bewoond. “Soms liepen er Spaanse toeristen rond in de studentenappartementen”, zegt woordvoerder Roeland Kreeft tegen NOS. De reden dat de SSH boetes uitdeelt is omdat deze instelling kamers verhuurt voor studenten tegen een lage(re) prijs. Daar krijgen ze ook subsidie voor. “Dan kan het niet dat studenten hun woning voor 50 euro per nacht verhuren,” zegt Kreeft.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.