Studentensteden willen huisjesmelkers actiever bestrijden

Studentensteden willen huisjesmelkers actiever bestrijden

Huisjesmelkers moeten actiever bestreden kunnen worden, stellen wethouders van twaalf studentensteden. Zij vragen minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in een brief om extra mogelijkheden om op te treden.

In de meeste studentensteden komen studenten moeilijk aan een woning. Huisjesmelkers maken daar misbruik van door te hoge huurprijzen te vragen. Studenten die klagen over de hoge prijzen of het vaak slechte onderhoud van de woning, worden geïntimideerd. Afgelopen maandag stuurden wethouders van twaalf studentensteden, waaronder Tilburg, een brief aan de minister van Binnenlandse Zaken. Zij willen extra mogelijkheden om huisjesmelkers aan te pakken, zoals het kunnen opleggen van boetes en dwangsommen bij schending van de huurregels, schrijft het Brabants Dagblad.De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) steunt de oproep. Volgens de LSVb ontbreekt het aan sancties, waardoor huiseigenaren geen enkele motivatie hebben om zich aan de regels te houden. Naast Tilburg zetten ook wethouders van Amsterdam, Delft, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen hun handtekening onder de brief.Lees ook: Student op kamers: je rechten en plichten

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.