Kerstkoor zoekt nog mannen

Ze zijn al weer druk aan het repeteren, het kerstkoor van Tilburg University. Woensdag 20 december wordt er uitvoering gegeven in de aula van Cobbenhagen, met een gezellig hapje en drankje. 

Het koor is zes jaar geleden heel klein begonnen vanuit TST.  Inmiddels zingen er 20 personen mee vanuit alle faculteiten en geledingen van de universiteit, vertelt Michiel Peeters, de studentenpastor en dirigent. Toch zoeken ze nog zangers, en het liefst mannen. Vijf van de twintig zangers zijn nu van het mannelijk geslacht, maar Michiel wil graag een flinke groep tenoren en bassen. 

“Maar waarom zouden we eigenlijk moeten zingen,” vraag ik aan Michiel. “Nou, gewoon omdat het mooi is. Je moet mooie dingen doen in het leven en niet alleen dingen voor geld. Er zit muziek in ieder mens, daardoor voelt zij zich meer mens en minder machine.” Mannen maar ook vrouwen die mee willen zingen kunnen zich aanmelden bij de studentenpastor, het koor repeteert ongeveer een uur per week. Je hoeft geen professional te zijn, zegt Michiel nog even. Want: “In een koor leert iedereen zingen door mee te doen en te luisteren naar anderen.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.