Waar komen al die internationale studenten toch vandaan?

Waar komen al die internationale studenten toch vandaan?

De internationale student heeft Tilburg University gevonden. Maar waar komen ze vandaan?

Onze universiteit telt nu 2070 internationale studenten. Van die groep volgen 930 studenten een bachelor, 997 een master en de overige 143 een premaster.

Feiten en cijfers

Univers is de beroerdste niet en zet wat cijfertjes uiteen. Het grootste deel van de internationals komt uit Europa, namelijk 1534 studenten. Duitsland, ons geliefde buurland, is hofleverancier met 356 studenten. Andere omliggende landen zoals België en Frankrijk leveren beduidend minder studenten: respectievelijk 43 en 44. Nu we toch in de vakantielandsfeer zitten: Italië levert 115 studenten, Spanje dan weer 44. Griekenland doet het ook niet gek met 168 afgevaardigden. Daar is verder geen logica achter te ontdekken. De universiteit is ook behoorlijk in trek bij twee Oostbloklanden. We hebben 80 studenten uit Roemenië en zelfs 130 uit Bulgarije. Naar verluidt zit daar een actieve werver. Fun fact: vier dwergstaten en Montenegro hebben geen studenten ingeschreven staan aan Tilburg University, ieder ander Europees land is op onze universiteit vertegenwoordigd.  

We verwelkomen natuurlijk niet alleen Europeanen. Er zitten 31 Noord-Amerikanen op onze universiteit. 79 Zuid-Amerikanen. En 44 Afrikanen. Bij Afrika blijven we even stilstaan. Daar komt één student uit Malawi, en één uit de Seychellen. Van laatstgenoemde had uw schrijver, die zeker niet vies is van wat topografische kennis, nog niet eerder gehoord. Leuk. We gaan verder. Azië: leverancier van 361 studenten. Doe eens een gok, waar komen die voornamelijk vandaan? Inderdaad, China. Tilburg University telt momenteel 177 Chinezen. Verder is er één student uit Libanon, één uit Mongolië, één uit Oezbekistan en één uit Oman. Laatstgenoemde is ook een heerlijk vakantieland tussen oktober en april, maar dat is wellicht iets voor een ander artikel.

Dan zijn er nog twee studenten uit Australië en één student uit Nieuw-Zeeland. Van 18 studenten is de nationaliteit niet bekend. Willen zij zich melden aan de balie?

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.