Lessen in de liefde

Ben jij sociaal onhandig of heb je last van bindingsangst? Op twee Zuid-Koreaanse universiteiten kom je niet weg met dat soort excuses: daar is daten een vast onderdeel van het studieprogramma. En vanavond valt er ook in Tilburg veel te leren over de liefde.

De Zuid-Koreaanse maatschappij is berucht om haar lange werkweken, prestatiedruk, hoge studieschulden en hoge kosten voor levensonderhoud en huisvesting, schrijft Metro. Hierdoor kiezen jonge Zuid-Koreanen eerder voor de carrière dan voor het gezinsleven. Het geboortecijfer van Zuid-Korea behoort dan ook tot een van de laagste van de wereld: “Omdat Zuid-Koreanen het zo druk hebben met hun studie en werk gaan ze weinig relaties aan. Hier komt bij dat ze nauwelijks flirten en zeer klungelig zijn in de omgang met onbekenden”, zegt Jang Jae-Sook, initiatiefnemer en professor aan een van de universiteiten, in de Britse Express. Met dit initiatief hopen de universiteiten verdere vergrijzing tegen te gaan. De studenten moeten iedere maand met een studiegenoot op date om praktijkervaring op te doen over hoe je relaties aangaat en hoe je tactvol communiceert. Daarnaast krijgen ze les zaken als jaloezie, omgaan met conflicten, gezonde relaties en intimiteit.

Symposium ‘Moderne Relaties’

Ben jij ook toe aan wat lessen over relaties? Kom dan dinsdagavond 21 november naar theater De Boemel (in de Spoorzone) voor het avondsymposium ‘Moderne Relaties’ van studentenvereniging Plato en Academic Forum. “Dit onderwerp is natuurlijk altijd in beweging. Mensen kunnen er ook interessant verhalen over vertellen, bijvoorbeeld spreker Caspar Chorus. Hij benadert dit onderwerp vanuit een economische invalshoek”, vertelt Luc Jeurissen van Academic Forum. Er wordt ook naar relaties gekeken vanuit een historische invalshoek en ook het technologische aspect, de relatie tussen mens en robot, wordt besproken. De bijeenkomst begint om 19:00 uur en duurt tot 22:30 uur. Entree is gratis.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.