Kritiek op ‘onveilige ruimte’ Britse school

Een Britse school heeft iets bedacht: een ‘onveilige ruimte’ om debat te voeren over controversiële onderwerpen. Sommigen zijn er niet blij mee: “Je kunt er zo racistisch, seksistisch en xenofoob zijn als je wilt”, zegt leerlinge Sarah Cundy tegen The Guardian.

De directeur van de Simon Langton school wil dat ‘de vreemdste en meest verontrustend ideeën aan bod komen’.

Lezingen

Er worden verschillende lezingen in de ruimte gegeven. Zoals: ‘Vrouwen versus feminisme’ en ‘Niet alle culturen zijn gelijk’. De eerste lezing gaat over een Googlemedewerker die ooit claimde dat vrouwen van nature minder capabel zijn om ingenieur te worden. Leerlinge Cundy: “Een docent zei dat we de memo zouden bestuderen en er de argumenten, voor en tegen, uit zouden halen. Maar een leraar horen zeggen dat er überhaupt argumenten vóór zijn, gaf me een bijzonder oncomfortabel gevoel.”

Vorig jaar kwam de school al in opspraak omdat het de extreemrechtse spreker Milo Yiannopoulos had uitgenodigd. De speech werd uiteindelijk geschrapt door vrees voor ongeregeldheden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.