Nieuwe regels eten en drinken tijdens tentamen

Vanaf 1 december mag je een onbeperkte hoeveelheid water, fris, koffie en thee meenemen naar je tentamen. Dat mocht voorheen niet. Front regelde het.

Dat ging niet zonder slag of stoot. Front had veel contact met examencommissies, stuurde een brief naar het CvB en kaartte het probleem aan in de universiteitsraad. Uiteindelijk is het Front gelukt om de regels aan te laten passen.

Wat mocht voorheen

Want die eerdere regels waren niet mals. Je mocht slechts een beperkte hoeveelheid (0.5 liter) water meenemen naar het tentamen. Frisdrank en alcohol mochten niet. Nu kun je tijdens je tentamen ook een flesje cola drinken. Let wel op: een blikje mag dan weer niet. Ook alcohol is nog steeds verboden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.