Anne van der Hoogt wint Marit Witteveen Award

Er kan er maar één de beste zijn. Anne van der Hoogt is verkozen tot meest getalenteerde student Liberal Arts and Sciences.

Jaarlijks krijgt de meest getalenteerde eerstejaarsstudent Liberal Arts and Sciences de Marit Witteveen Award uitgereikt, een ereprijs die is ingesteld nadat Witteveen in 2014 omkwam bij de MH17-ramp. Marit Witteveen was studente LAS en viel op door een brede interesse, intellectuele nieuwsgierigheid en een hoog cijfergemiddelde.Bij de uitreiking voor het collegejaar 2016-2017 merkt decaan Alkeline van Lenning op dat talent op allerlei manieren tot uiting kan komen. Een student kan opvallen door heel actief te zijn of door een grote inhaalslag te maken. Het meest objectieve criterium is het cijfergemiddelde. Naast een bos bloemen en vijfhonderd euro aan boekenbonnen krijgt de inmiddels tweedejaarsstudente Anne van der Hoogt daarom uit een lichting van zo’n zeventig studenten de Award uitgereikt, voor haar cijfergemiddelde van 8,85.

“Ik wist dat ik een heel goed jaar had gescoord,” zegt Anne van der Hoogt tegen Univers. “Maar ik ben heel blij verrast. Ik vind de studie hartstikke leuk en wil graag presteren. Op de middelbare school haalde ik helemaal niet zo’n goede cijfers, maar ik ben super goed terecht gekomen. En de drang om te leren komt hier vanuit jezelf, niet omdat je naar school moet.”

Van der Hoogt is Liberal Arts gaan studeren omdat ze over veel dingen iets wil leren. “Eigenlijk vind ik alles leuk, dat is een beetje mijn probleem,” lacht ze. Inmiddels heeft ze gekozen voor de keuzerichting Rechten. “Ik heb altijd gedacht iets met human rights te doen.”

Naast haar studie rijdt Anne van der Hoogt actief paard, werkt ze in de student-pool en geeft ze als student-assistent colleges methodenleer aan eerstejaarsstudenten sociologie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.