Prijzen voor excellente studenten die ook sociaal zijn

Wakker worden studenten! Als je tenminste geld wil winnen, moet je voor 11 december gaan voor de Vrienden van Cobbenhagen Scholarship & Prizes. Die zijn niet misselijk: er is 10.000 euro voor een scholarship voor een bachelorstudent en een prijs van 5.000 euro voor een masterstudent. De prijzen zijn niet alleen voor academische excellentie, ook maatschappelijke relevantie is belangrijk.

Maak jij de samenleving beter, door je onderzoek of de activiteiten die je als student ontplooit? Laat zien hoe jouw plek op de universiteit (opleiding, studie- of studentenvereniging, sport of anders) je inspireert om de samenleving een beetje beter te maken, wat je droom is en hoe je die gaat verwezenlijken. Om kans te maken op de Vrienden van Cobbenhagen Prijs, lever je de volgende zaken aan:

* Motivatiebrief

* Cijferlijst met minimaal een 7,5 gemiddeld

* Aanbevelingsbrief van een hoogleraar

* Een scriptie, essay of een filmpje (max. 5 minuten) waaruit jouw bijdrage of impact op de maatschappij blijkt.

Verstuur dit per e-mail naar vrienden.van.cobbenhagen@tilburguniversity.edu.

De lezing

Mocht je de prijs winnen dan is het wel de bedoeling dat je deze gebruikt voor academische en maatschappelijke doelen. De prijzen worden uitgereikt na de tweede ‘Vrienden’-lecture op 26 januari 2018, die verzorgd wordt door professor Viktor Mayer-Schönberger. Hij werkt als professor Internet Governance and Regulation aan Oxford Internet Institute (OII) van Oxford University. Hij is ook verbonden aan het Belfer Center of Science and International Affairs van Harvard University.

image vvc lecture 2018

Mayer-Schönberger publiceerde tien boeken, waarvan de internationale bestseller Big Data, met co-auteur Kenneth Cukier, in meer dan 20 talen verscheen. Zijn boek ‘Delete: The Virtue of Forgetting in the Digital Age’ werd bekroond met internationale prijzen. Viktor Mayer-Schönberger is auteur van ruim honderd wetenschappelijke artikelen en hoofdstukken. Hij behaalde graden in de rechtswetenschap in Salzburg en aan Harvard, in economie aan London School of Economics en is oprichter van Ikarus Software.

Meer info over de prijzen, de lecture en meedoen: www.tilburguniversity.edu/cobbenhagenlecture 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.