Katervrije alcohol vanaf 2020

Iedereen heeft weleens op de blaren gezeten na een gezellige avond. Die paar biertjes teveel waardoor je over je nek gaat. Dat éne shotje tequila waardoor de man met de hamer de hele dag op je kop slaat. Maar er is licht in de duisternis. David Nutt, professor aan het Imperial College in Londen en voormalig drugs adviseur van de Engelse overheid, heeft de oplossing.

Het nieuwe drankje, ‘alcosynth’, is een synthetische alcohol die de positieve effecten van alcohol nabootst, maar de droge mond, misselijkheid en bonkend gevoel in je hoofd achterwege laat. Het stofje acetaldehyde wat voor het welbekende brakke gevoel zorgt, is eruit gefilterd. De uitvinding voorkomt ook hart- en leverschade.

Na meer dan tien jaar onderzoek heeft Nutt patent op 90 verschillende chemische samenstellingen die de kater buiten de deur houdt. Twee hiervan worden getest voor algemeen gebruik. Nutt hoopt de synthetische alcohol in 2020 op de markt te brengen en tegen 2050 alle reguliere alcohol te hebben vervangen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.