Sinterklaasfeest personeelsvereniging: Sint, pieten & cadeaus

Sinterklaasfeest personeelsvereniging: Sint, pieten & cadeaus

De kinderen van Tilburg University-medewerkers konden hun geluk niet op gisteren: zij vierden Sinterklaas in het sportcentrum. Het werd een dag om niet snel te vergeten.

De personeelsvereniging van de universiteit organiseert ieder jaar een Sinterklaasfeest voor kinderen van medewerkers. Het was volle bak dit jaar. En dat geheel ‘politiek correct’, met roetvegen en ‘Lieve Pieten’.

Omstreeks drie uur druppelden de eerste ouders met hun kinderen het sportcentrum binnen. De kinderen waren door het dolle heen. Dus kregen ze een gratis drankje in de kantine. Even tot rust komen. Het had weinig zin. Ze stuiterden de zaal in, waar zij oog in oog kwamen te staan met de Lieve Pieten. Toen ze daarna tafels vol cadeautjes zagen, waren ze niet meer te houden. Het gerucht ging dat Sinterklaas ook nog langs zou komen. En dat verspreidde zich natuurlijk als een lopend vuurtje onder de kinderen.

Zingen

Maar zover was het nog niet. Er moest eerst worden gezongen. Klassiekers als: ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’ en ‘De zak van Sinterklaas’ werden uit volle borst meegezongen. De kinderen waren voorbereid: ze kenden de teksten uit het hoofd. Een aantal mocht zelfs door de microfoon zingen. Ook dat ging behoorlijk goed. Van podiumvrees was geen sprake. Sommigen mochten wel wat meer vanuit de buik zingen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Sinterklaas

En ineens kwam Sinterklaas binnen. Vonden die kinderen wel spannend. Het werd steeds stiller in de zaal. Een aantal uitverkorenen mocht vragen stellen aan de Sint. Een jongetje vroeg: ‘Hoe kan het toch dat u zo oud bent, Sinterklaas’? Dat wist de Sint ook niet. Hij gooide het maar op veel groente eten. En dan vooral spruitjes. ‘De Sint leeft heel gezond’. Maar zo gemakkelijk kwam hij er niet vanaf. Jongetje: ‘En pepernoten dan? Die zijn toch niet gezond. En uw pieten delen die uit’. Vast het kind van een wetenschapper!

En dan het moment waar alle kinderen op wachtte: het uitpakken van de cadeautjes. Als je ooit in een klein dipje terechtkomt, ga dan eens naar een willekeurig Sinterklaasfeest en aanschouw met welk enthousiasme die kinderen hun cadeautjes uitpakken. Een ontlading van jewelste. Het was prachtig om te zien.

Foto’s:

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.