Wetenschapper produceert perfecte kerstplaat

Dr. Joe Bennet, een musicoloog uit Boston, claimt het beste en vrolijkste kerstnummer ooit te hebben geproduceerd. Na het bestuderen van de songtekst, tempo, toonsoort, en zangstem van tweehonderd kerstliedjes, heeft hij de formule gevonden voor het perfecte kerstlied: ‘Love’s Not Just For Christmas’.

In de drie minuten durende jingle-single worden je oren verwend met sleebellen en 21 keer het woord ‘Christmas’. Dit zijn volgens de wetenschapper elementen die een gelukkig gevoel in ons oproepen. Het is ook essentieel om ‘Santa’, ‘snow’, ‘home’, ‘peace’ en ‘love’ in het refrein te verwerken. Verder heeft het ideale kerstnummer toonhoogte A of C, een gemiddeld tempo van 115 beats per minute en wordt de vierkwartsmaat aangehouden.

Als jij wel een oppepper kunt gebruiken, zin hebt om in de kerstsfeer te komen of nieuwsgierig bent naar het resultaat, bekijk dan de clip hieronder.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.