De eerste campus-gameroom van Europa

E-sports studentenvereniging Link krijgt een gameroom op de campus. Een primeur: geen enkele campus in Europa heeft een gameroom. Ze krijgen een deel van de begane grond in één van de ‘Sterflats’ in de Verbernelaan. 

De Gameroom biedt voldoende ruimte om Link de komende drie à vier jaar te huisvesten. Ze gaan zelf een netwerk aanleggen en de boel inrichten met gebruikte meubels van de universiteit. Na die periode gaat Link waarschijnlijk naar de uitbreiding van het sportgebouw. De huidige moskee. 

Een poos geleden stelde Link samen met Fractie Front voor om een gameroom te openen op de campus. De overige fracties van de universiteitsraad stonden in de Commissie Financiën positief tegenover de plannen. Het is een hamerstuk geworden voor de komende universiteitsraad. Door de huisvesting op de campus kan Link een socialer onderdeel van de sportgemeenschap worden. Iets dat aansluit op hun doel om gamers uit hun (meestal gesloten) sociale habitat te halen en ze te laten communiceren met anderen. Maar natuurlijk ook om ‘gewoon’ samen te gamen en te chillen.

 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.