Raad Humanities stemt in met naamswijziging faculteit

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe naam. Vanaf 2018 zal de Tilburg School of Humanities door het leven gaan als Tilburg School of Humanities and Digital Sciences. De faculteitsraad stemde vandaag in met de voorgelegde naamswijziging.

Geesteswetenschappen met de focus op de wereld van nullen en enen. Zo kan de nieuwe koers van de faculteit Humanities bondig worden samengevat. De naamsverandering gaat uiteraard gepaard met een achterliggende visie. Ook die werd vandaag door de raad besproken en goedgekeurd.

De Tilburg School of Humanities and Digital Sciences zal zich presenteren als een geesteswetenschappelijke faculteit die zich toelegt op ‘moderne technologieën in de context van een globaliserende en digitale samenleving,’ aldus het Strategisch Plan. De toevoeging aan de naam betekent niet dat het digitale aspect van minder belang is dan het geesteswetenschappelijke, waarschuwt het Strategisch Plan, beide polen zijn even belangrijk. De faculteit wil zich op deze manier meer onderscheiden van andere geesteswetenschappelijke opleidingen in binnen- en buitenland.

Forse groei

Die opvallende profilering moet leiden tot meer studenten. De faculteit mikt op vijftig procent meer bachelorstudenten in 2021 en op dertig procent meer masterstudenten. Vooral van het University College wordt veel verwacht. Daar moet de helft van de studenten uit internationals bestaan. Ook wil de faculteit zich actief inzetten om het aantal vrouwen binnen de eigen gelederen te laten toenemen. Het gaat dan vooral om een groei van het aantal vrouwen op hooggeplaatste posities als het hoogleraarschap.

Vanaf 1 januari kent de faculteit vier departementen, te weten: Cognitive Science and Artificial Intelligence, Communication and Cognition, Culture Studies en Philosophy.

Aansluiting universiteit

In grote lijnen sluit de faculteit Humanities aan bij het universiteitsbrede Strategisch Plan. De faculteit wil actief deelnemen aan de drie speerpunten: Towards a Resilient Society, Health and Well-being en Creating Value and Data. Uiteraard wordt ook het Tilburgs Onderwijs Profiel ingevoerd.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.