Virtueel uitwisselingsprogramma maakt vliegticket overbodig

Virtueel uitwisselingsprogramma maakt vliegticket overbodig

Heb je een lege bankrekening, heimwee of vliegangst en wil je toch tot de internationale studenten behoren? TU Delft, Universiteit Leiden en Wageningen University and Research bieden de uitkomst: een virtueel uitwisselingsprogramma.

Vanaf januari 2018 kun je vanuit Nederland lessen volgen in Zwitserland, de Verenigde Staten, Australië en China. De tentamens maak je aan je eigen universiteit terwijl je de punten bij een partneruniversiteit haalt. Initiatiefnemer TU Delft wil hiermee het aanbod van keuzenvakken vergroten en de toegang tot wereldwijde expertise van gerenommeerde universiteiten versimpelen.

Kan dit ook op de Universiteit van Tilburg?

Tineke Bennema, woordvoerder van de Universiteit van Tilburg, zegt dat het stimuleren van een brede oriëntatie van studenten een belangrijk onderdeel is van de onderwijsvisie van de universiteit. “Studenten krijgen de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan. Daarnaast zijn er initiatieven op programmaniveau gericht op virtual classroom. Virtuele uitwisselingsprogramma’s bieden ook een ervaring aan studenten die niet op exchange gaan.”

In het strategisch plan staat het voornemen om een virtuele campus te overwegen, mits dat de internationale groei begunstigt. Hierbij kunnen studenten gedeeltelijk of volledig online academische vakken en programma’s volgen, vaak onder begeleiding van een docent. Voor groepswerk en overleg is de virtuele ruimte een technische aanvulling.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.