Online routeplanners bevroren

Het KNMI geeft code oranje. Flinke sneeuwval en gladde wegen waar veel studenten vandaag nog steeds last van zullen hebben. Mocht dit nog niet genoeg irritaties opleveren, dan weet 9292 er nog een schepje bovenop te doen. Zondagavond waren de app en website al moeilijk bereikbaar. Sinds vanmorgen ligt de website er volledig uit en functioneert de app maar op sommige telefoons. Volgens de ov-planner is het te druk op de website en app, vanwege de weersomstandigheden.

Websites van andere ov-bedrijven kampen ook met problemen. Op de site van Arriva krijg je een foutmelding en blijft hij laden zonder resultaat. Bij GVB krijg je te horen dat zij last hebben van de verstoring bij de 9292 website, waardoor een deel van hun eigen website ook niet werkt. En bij Connexxion vertikt de planner ook al je reis te tonen.

Deze online hulpmiddelen kunnen je misschien niet helpen met het zoeken naar een rijdende trein of je waarschuwen voor een bus met vertraging, maar NS past wel degelijk het reisschema aan. Minder treinen rijden en er zal tijdens de avondspits veel hinder zijn.

Nieuwe functie van Google Maps

Vervelende storingen, maar Google Maps komt met goed nieuws. In zijn kaarten-app gaat hij je updates geven tijdens je reis met het openbaar vervoer. Als je je bestemming hebt ingevoerd, druk je op ‘starten’ en neemt hij je stap voor stap en halte voor halte aan de hand mee. Maps toont dan aan welke bussen en treinen je moet nemen en vlak voordat je moet over- of uitstappen krijg je als gebruiker een melding.

De nieuwe functie wordt nu nog getest, maar verschijnt binnenkort voor iedereen met de Google Maps-app.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.