Hugo Reumkens nieuwe voorzitter Stichtingsbestuur

Hugo Reumkens (Tilburg, 1969) is per 1 januari 2018 benoemd tot voorzitter van het Stichtingsbestuur van Tilburg University.

Reumkens is als partner verbonden aan het Amsterdamse advocatenkantoor Van Doorne. Zijn specialisme is vennootschapsrecht op het gebied van grensoverschrijdende fusies, en corporate governance, dat hij ook doceerde aan Nyenrode, Tias en andere universiteiten. Reumkens studeerde af aan de KUB in 1994 en startte in datzelfde jaar zijn carrière bij Van Doorne. Daarna behaalde hij een postdoctorale graad in het vennootschapsrecht bij de Grotius Academie in Nijmegen (cum laude). Sinds 2002 is hij partner bij Van Doorne. In zijn twitterbio staat ook dat hij schrijver en columnist is. 

Zijn vader Hub. Reumkens werkte ook aan de universiteit. Hij was secretaris van de Theologische Faculteit Tilburg en o.a. ambtelijk secretaris van het Curatorium (college).

Hij is 26 jaar jonger dan scheidend voorzitter Jan Hommen, die als volgt overdraagt: “Het Stichtingsbestuur is enthousiast over de benoeming van Hugo Reumkens, die over een groot netwerk in Brabant en in de Randstad beschikt. Hij combineert ruime management- en bestuurservaring met kennis en ervaring over strategie, financiën, ICT en medezeggenschap; alle bijzonder relevante aandachtsgebieden in de universitaire wereld. Hugo Reumkens past wat betreft kennis, ervaring en persoonlijkheid uitstekend bij deze universiteit. Ik draag met een gerust hart het stokje over.” Aldus het persbericht van de universiteit.Het Stichtingsbestuur oefent de taken en bevoegdheden uit die de wet bij openbare universiteiten toekent aan de Raad van Toezicht. Zoals: 

  • goedkeuring strategisch plan
  • goedkeuring begroting, financieel meerjarenbeleid en jaarrekening
  • goedkeuring jaarverslag
  • goedkeuring bestuurs- en beheersreglement

Bij een geschil tussen College van Bestuur en het medezeggenschapsorgaan de Universiteitsraad kan het Stichtingsbestuur een bemiddelende rol vervullen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.