Ben jij de nieuwe campusdichter?

Klim jij graag in de pen om je poëtische vondsten aan het papier toe te vertrouwen? En ben je er klaar voor om daarmee naar buiten te treden? Meld je dan aan voor de campusdichterverkiezing 2018. Op Nationale Gedichtendag, donderdag 25 januari, kiest Tilburg University haar campusdichter 2018.

De campusdichter spreekt zich via gedichten, gevraagd en ongevraagd, uit over het campusleven, studie en wetenschap en over actuele thema’s uit de samenleving. Uiteraard mag dit allemaal op hoogstpersoonlijke wijze vorm krijgen. En als het even kan ook op hoogstoriginele wijze. Want dat rozen verwelken, schepen vergaan, maar onze vriendschap blijft bestaan – ja, dat weten we zo onderhand wel!

De gedichten worden een aantal maal per jaar gepubliceerd in Univers en live ten gehore gebracht tijdens diverse evenementen van Academic Forum en grote events zoals Night University. Ook initieert en organiseert de campusdichter activiteiten op het gebied van poëzie en ‘spoken word’, in samenwerking met Academic Forum en Univers. Zo zet de campusdichter zich in voor een levendig dichtersklimaat op de campus.

Als campusdichter ontvang je een stipendium van 500 euro voor je inspanningen gedurende het jaar.

Inschrijven

De verkiezing staat open voor medewerkers en studenten van Tilburg University. Voorwaarde voor deelname is dat je gedurende het hele jaar 2018 op de campus studeert of werkt. Medewerkers dienen formeel in dienst van Tilburg University te zijn en studenten ingeschreven als student bij Tilburg University.

Als je mee wil doen, stuur dan voor 10 januari 2018 minimaal drie gedichten naar academicforum@tilburguniversity.edu. Tenminste één gedicht moet gaan over het thema ‘campusleven’. Gedichten mogen Nederlands- of Engelstalig zijn. Vermeld bij je inzending: je naam, je leeftijd, je studierichting of functie, je ANR en je contactgegevens.

Tijdens de Poetry Party op de campus, die plaatsvindt op Nationale Gedichtendag, mag je als je genomineerd bent, één van de ingezonden gedichten voordragen. Hierna zullen een vak- en een publieksjury beslissen wie de campusdichter 2018 zal zijn. Tijdens het feest zal campusdichter 2017 Lotte Claassen afscheid nemen van haar titel en zal singer/songwriter Robin Haijes haar muziek ten gehore brengen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.