Buschauffeurs staken donderdag

Voor de diehards die in hun vrije tijd toch de Universiteit van Tilburg een bezoekje brengen, kan het zijn dat je voor niets kou staat te lijden in het bushokje. Morgen is er een landelijke staking afgeroepen waarbij 1300 buschauffeurs donderdagochtend de dienst overslaan.

De onderhandelingen over het nieuwe cao lopen niet op rolletjes. Daarom hebben de bonden de onderhandelingen afgebroken en gaan ze in protest. De eisen: minder werkdruk en 3,5 procent loonsverhoging.

Plaspauze

De werkgevers zijn van mening dat het rooster te strak is gepland en zelfs onvoldoende ruimte biedt voor een bezoek aan het toilet. Sooi Peeters, een van de stakende buschauffeurs, noemt in het AD dat ook het waarschuwingslampje die om de haverklap brandt, druk op de ketel zet. “Dus als een reiziger mij bij de stalling aanklampt omdat hij eindelijk een levende bij Arriva te pakken krijgt, zou ik die voorbij moeten lopen. Dat doe je toch niet! Dus nog minder pauzetijd, terwijl je net vier uur hebt moeten rooster-rijden.”

Op de hoogte

Hoeveel en welke werknemers precies meedoen met de staking is onbekend. Daarom kan Arriva niet voorspellen hoe het openbaar vervoer en morgen uitziet. Op hun website adviseren ze er rekening te houden met de mogelijkheid dat er geen bussen rijden op 4 januari. Ook waarschuwen ze voor niet rijdende treinen in Limburg.

Houdt de website, Facebook en Twitter van Arriva morgen dus goed in de gaten, mocht je met het openbaar vervoer willen reizen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.