Rapper Boef boycotten?

CDA-Kamerlid René Peters uit Oss heeft in een blog laten weten dat Rapper Boef moet worden geboycot uit clubs. Dit vanwege uitlatingen van de rapper over drie vrouwen die hem een lift aanboden tijdens oud en nieuw. Hij noemde de vrouwen kechs, wat hoeren betekent.

Na de statement van de rapper op zijn Snapchat account, maakte hij de situatie nog gevoeliger nadat hij in een filmpje uitleg gaf. Hierin gaf hij aan wat hij onder een kech verstaat: vrouwen in korte rokjes in de club met alcohol omringd door jongens. De rapper neemt de onkuise dames niet serieus en dat leverde veel kritiek op. CDA’er Peters wordt gesteund door radio-dj Mattie Valk. In zijn radioshow laat Mattie weten dat hij de rapper hypocriet en schijnheilig vindt. De radio-dj wil Boef niet meer draaien.

Uit een vragenrondje in de bibliotheek van de universiteit bleken Tilburgse studenten wat milder te zijn. Premasterstudente Strategic Management Merve Karademir (23) laat weten dat het gedrag erbij hoort. ”Het gedrag van de rapper is te verwachten, maar is natuurlijk niet goed te keuren. Hij blijft een artiest met veel succes”, aldus de studente. Masterstudente Medische Psychologie Marijke van der Waard (24) heeft vaagjes meekregen over de ophef rondom de rapper. De studente is niet erg bekend met de rapper, maar snapt de ophef wel, want het raakt aan de #metoo beweging en ligt daardoor gevoelig. ”De rapper heeft door zijn uitspraak pech, omdat het een groter geheel aanspreekt”, zegt Marijke.

Eerstejaarsstudent Rechtsgeleerdheid Mika Hermans (17) is bekend met de rapper en luistert regelmatig naar zijn muziek. Hij vindt dat boycotten te vergaat, ondanks de misstap van de rapper. “De muziek en het karakter van de artiest moeten los van elkaar worden gezien. Het nieuws wordt opgeblazen in de media en Mattie was sowieso al geen fan was van de muziek. Ik geloof dat mensen toch wel blijven luisteren naar de muziek van de rapper.”

Inmiddels heeft de rapper, die in zijn hit vrouwen nog als ‘habiba’ (‘schat’) bezong, excuses aangeboden in een ander filmpje en tijdens een uitzending van RTL Boulevard.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.