Winnende artikel Laura Kunst nu online

Enige tijd geleden berichtten wij dat Laura Kunst de jonge auteursprijs won bij het Nederlands Instituut voor Psychologen. De redactieraad van De Psycholoog vond haar inzending ‘een goed en origineel artikel in de Nederlandse taal’. Het artikel is nu gepubliceerd.

Laura Kunst is promovenda aan de Universiteit van Tilburg. Met haar artikel over cognitieve gedragstherapie (CGT) won ze de Publicatieprijs 2017 van De Psycholoog. CGT geldt als de gouden standaardbehandeling voor angst en depressie. Maar werkt CGT ook beter dan andere therapieën? Meta-analyses hierover leiden tot uiteenlopende conclusies, soms op basis van precies dezelfde data. Hoe kan dat? Laura Kunst plaatste enkele kanttekeningen bij deze meta-analyses en bespreekt in hoeverre CGT voor angst en depressie effectiever is dan andere therapieën.

Lees  hier het artikel op de NIP-website.

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.