Tussenjaar wint aan populariteit

Meteen studeren of toch maar een jaartje tussenuit? Onder aankomende studenten en hun ouders groeit het besef dat een tussenjaar een goed idee kan zijn.

Na de invoering van het leenstelsel namen minder scholieren een tussenjaar. Uit cijfers van het Nuffic blijkt dat scholieren weer vaker een tussenjaar nemen, schrijft het AD. In 2015 koos 5% van de studenten voor een tussenjaar, ondertussen is dat bijna verdubbeld naar 9%.

Met name als leerlingen niet goed weten wat ze willen studeren, kan een pauze nuttig zijn. Ze krijgen zo de tijd om zich erop te bezinnen. Al is een tussenjaar niet geheel zonder risico. Sommige jongeren verliezen de interesse in het studeren, bijvoorbeeld omdat ze een baan hebben gevonden.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.